Nysgjerrig på mat fra Østfold?

I går ble Matfold arrangert i Gamlebyen i Fredrikstad. Matfold er en matfestival med fokus på kortreist og økologisk mat, og inne på festivalområdet var det noe for både små og store. Det var stekende sol og tusenvis av mennesker – en helt fantastisk septemberlørdag!

Curtisen var med på festivalen, vi solgte speltotto. Speltotto er ”nesten som risotto”, den er laget på spelt fra Holli Mølle og med Livechekylling fra Trøgstad. Det ble mange morsomme og hektiske timer på stand, fikk snakket med mye folk og generelt topp stemning.

1175357_568998889802130_2070196636_n

Rakk en liten snartur for å se hva som var hos de andre som hadde stand også. Generelt var det høy kvalitet og kompetente folk som villig delte ut tips og triks – sånt blir det engasjement av!
Kanskje kjenner du til noen av disse fra før, kanskje ikke. Uansett kan det være noe inspirasjon å hente!

IMG_8188

På denne standen sto det hyggelige damer som er med i et prosjekt i regi av Matfold. De har vært på flere steder i fylket for å la seg inspirere av Østfold-råvarer, også har de mikset det med egen kultur og egne erfaringer. Kjempespennende!
(Og nei, Anders i midten er ikke en dame. Han jobber for Matfold.)

1240585_10151836171596294_435695571_n

Hvem lar seg ikke friste av disse? Elisabeth driver Frøken Holm Kakekunst & Catering i Sarpsborg. Lager knallgode kaker og cupcakes, og er kreativ som få. Veldig aktiv på facebook, så anbefaler deg egentlig å søke dem opp og følge de der!

IMG_8192

Ann Kristin fra Guldkorn Østfold hadde stand der de hadde avstemning om hva som er Østfolds signalrett! Alternativene er flesk og duppe, hønsefrikasse, svinenakke, hvalerreker, fiskesuppe og kalkunbryst. Hvem får din stemme?

IMG_8209
Stabburstua holder til i Sarpsborg. De har selger blant annet gode geleer og oljer.

IMG_8206

Dette var dagens store snakkis! Sola stekte, så alt lå til rette for at den som skulle selge is fikk suksess – men – her var det ikke snakk om «hvilken som helst is». Bamsrudlåven har satset på hjemmelaget is, og det var iallefall mange som var superfornøyd med den igår. Rakk dessverre ikke å smake på den selv, men ut i fra hva som ble sagt igår, håper jeg de blir med på flere markeder i nærmeste fremtid slik at flere får smakt!
Bamsrudlåven er forresten også aktive på facebook.

IMG_8205

Her snakker vi kortreist! Midt i Moss driver Trond Bakke Johnsen honningproduksjon i hagen med 7 bikuber. Og siden det er såpass få kuber, blir det en særegen smak på honningen hvert år, veldig spennende. Stor tommel opp til de som tør å satse på nisjeprodukter!

IMG_8203

Glad i sjokolade? Da kan det være verdt å sjekke ut Dragelade i Moss. Anne Kristin kaller seg «Sjokolademisjonæren», hun er kreativ og lager vanvittig gode sjokolader. Hun tør å utfordre smaksløkene, og byr stadig på overraskelser. Dragelade finner du også på facebook, følg dem gjerne der.

IMG_8197

Anne Grete driver Ulsrud sopp & bær. Hun pleier også å være med på markedene i Halden. Her får du kjøpt både bakst, syltetøy, sopp og annet spennende håndlaget mat.

IMG_8198
Brødrene Ringstad er en stor aktør i Østfold, og distribuerer ofte til restaurantbransjen. Syns det er bra at de også er med på festivaler og «viser ansikt». På stand på Matfold hadde de et lite utsalg, pluss at de solgte fra grillen. Veldig bra!

IMG_8212

Til sist, men overhodet ikke minst! Sjefen sjøl, Bård Greni, fra Urban Food. Bård er primus motor for Matfold, kreativ og hyggelig – veldig glad for at jeg har blitt kjent med han.
En stor takk til Bård og gjengen hans for vel gjennomført Matfold – gleder meg til neste år!

Østfold er absolutt et matfylke – jeg håper du kan la deg friste til å teste ut noen nye leverandører. Test dem, gi dem ærlige tilbakemeldinger og anbefal dem gjerne videre hvis du er fornøyd!

Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Mat og Drikke, Opplevelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>